Search
Close this search box.

Študentje v našem parku

25 maja, 2022
Hej, ime mi je Silke. Stara sem 20 let in sem iz Nizozemske. Pred dvema letoma sem bila zaposlena s študijem: turizem in rekreacija na De Rooi Pannen v Eindhovnu. Dobili smo priložnost za pripravništvo v tujini za 4/5…

Hej, ime mi je Silke. Stara sem 20 let in sem iz Nizozemske. Pred dvema letoma sem bila zaposlena s študijem: turizem in rekreacija na De Rooi Pannen v Eindhovnu. Dobili smo priložnost za pripravništvo v tujini za 4/5 mesecev. Takrat sem vedela, da je to priložnost za začetek res kul avanture. Želel sem nekaj z ekstremnimi športi, a nisem vedela, v kateri državi. Po večkratnih pogovorih z mojo učiteljico je prišel v pogovor kamp v Sloveniji. To je bil Kamp Menina. Edina stvar, ki sem jo slišala, je bila Slovenija. Nič nisem vedela o tej državi. Ko sem ljudem povedala o tej ponudbi, so mislili enako. To je tako neznana država in verjetno tam ni ničesar. Po večdnevnem iskanju drugih držav sem zopet končala v Kampu Menina. Po nekaj raziskavah o Sloveniji in kampu sem ji bila pripravljena dati priložnost in začeti avanturo.

In tako sem aprila 2019 prišla v Slovenijo. Sem sem prišla skupaj s sošolko, ki je je šla delati v animacijo. Moj prvi vtis o Sloveniji je bil neverjeten! Vse je tako zeleno, povsod so gore in za vsakim vogalom je nova cerkvica ali kapelica. Šofer, ki naju je pobral z letališča, naju je naučil nekaj slovenskih besed. No, prva ‘beseda’, ki sva se jo morali naučiti, je bilo njegovo ime. Nekatera slovenska imena se zdijo nemogoča izgovoriti, kaj šele prebrati. Nato sva se naučili osnovnih besed, kot sta hvala in zdravo. Pot do kampa je bila osupljiva in vzljubila sem vso to naravo okoli sebe.

Ko sem prišla v kamp, ​​sem se morala navaditi na to, kako potekajo stvari tukaj v Sloveniji. Nizozemci radi delamo načrte in radi vemo, kdaj točno moramo biti kje. Tukaj je lahko malo drugače. Ampak to se je končalo dobro in sem se navadila. Po približno mesecu dni se je začela sezona, kar je pomenilo, da se je začelo tudi trdo delo. Spoznala sem svoje kolege in vse, ki so delali v kampu. Delala sem v Funparku Menina, tam sem spoznala vse in ugotovila, da sem edina punca, ki bo tam delala polni delovni čas. Sprva je bilo to malo strašljivo, a čez nekaj časa so se vsi fantje, s katerimi sem delala, zdeli kot bratje. To je ena stvar, ki sem jo spoznala o ljudeh, ki tukaj živijo. So super gostoljubni in prijazni. Vedno se trudijo, da se imajo najboljše, ne glede na to, kdo je tam z njimi.

Prakso sem začela z učenjem veliko različnih stvari. Ko smo šli na izlete, sem morala fotografirati goste, zato sem se moral naučiti, kako postati profesionalec na reki. Poznati moraš linije in brzice na reki. To je bilo super zabavno! Morala sem se naučiti in izboljševati spuščanje po vrvi v kanjonu. Ali pa sem morala znati nekoga rešiti iz adrenalinskega parka. Res ti dajejo priložnost, da se v službi izboljšaš in se pri tem vedno bolj zabavaš.

Ob sobotah sem imela prost dan. Sobote so bile torej za sprostitev ali raziskovanje Slovenije. V kampu je veliko za početi, a Slovenija ima nasploh toliko za ponuditi. Na primer, ko se odpraviš na enodnevni izlet na obalo, se počutiš, kot da si v Italiji ali pa greš v gore in se počutiš kot Avstrija. Slovenija ima tudi nekaj čudovitih jam in čudovitih rek in slapov. Šla sem v Skocjanske jame. So osupljivi in ​​so zagotovo vredni vašega časa! Ali pa slap Rinka, drugi najvišji slap v Sloveniji, ki ima čudovit razgled na gore. Najboljši način za raziskovanje lepote je z avtom ali kolesom. S kolesom sem naredila nekaj res lepih tur v Nazarje. S kolesom pa se res lahko odpraviš skoraj povsod.

Zabavno pa je tudi ostati v kampu. Vsako sredo smo imeli (in še vedno je) živo glasbo. Vedno je bila ena velika zabava, pa tudi ljudje, ki delajo v kampu, se dobijo na pijači in uživajo ob glasbi. To so bili trenutki, ko sem se sprostila in zbližala s kolegi. Pijače so dobre, vendar naj vam povem o odlični hrani! Vedno sem imela večerjo ali kosilo v restavraciji v kampu. Ena izmed najljubših je bila zagotovo sveže pripravljena in pečena pica ali pasta carbonara, ali ravioli ali golaž. O hrani lahko govorim le v superlativih.

Preden sem se zavedala, so se 4 meseci končali in sem že morala spakirati kovčke… Spoznanje, da moram zapustiti to čudovito mesto, ne da bi vedela, kdaj in ali se bom vrnila, ni bilo prijetno. Poslovila sem se in se vrnila domov. Ko sem bil doma, sem zares dojela, kaj se je pravkar zgodilo in vse stvari, ki sem jih počela. Vse življenje sem bil na kampiranju v različnih kampih, a noben drug ni bil kot Kamp Menina. V celotnem kampu vlada sproščeno in zabavno vzdušje. Vsi ljudje, ki kampirajo, tam sami najdejo prostore za šotore, ki so jim všeč. Ne govorim vsega tega, ker sem tam delala in bi morala promovirati kamp ampak ​​res razmišljam o tem na ta način.

Zdaj 2 leti kasneje nisem mogla več čakati in sem se kot presenečenje vrnila v kamp. V teh 2 letih se ni nič spremenilo. Sprejeli so me odprtih rok in z veliko objemi. Ljudje tukaj so še vedno super in še vedno sem na skrivaj zaljubljena v Slovenijo. Zato ji pravijo sLOVEnija. Bodite previdni pri prihodu sem, ker preden se zavete, ne želite več oditi.

Prijavite se na naše novičke

Ostanite na tekočem z dogajanjem v Funpark Menina športnem centru!