Search
Close this search box.

IZJAVA O ZASEBNOSTI IN VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

Izjavo o zasebnosti izjavlja Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o., Varpolje 105, 3332 Rečica ob Savinji, z davčno številko SI18765416 in matično številko: 1722654000.
Z dostopom ali uporabo spletne strani se strinjate z izjavo o zasebnosti in pogojih poslovanja. Če se s tem ne strinjate, prosimo zapustite spletno stran in prenehajte z njeno uporabo. Če imate kakršnakoli vprašanja glede uporabe spletne strani, se obrnite na nas preko e-mail naslova: info@funparkmenina.com

Definicije izrazov, uporabljenih v izjavi:
– “Podjetje”: izjavlja Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o., Varpolje 105, 3332 Rečica ob Savinji, Slovenija
– “Spletna stran”: spletna stran, ki se nahaja na funparkmenina.com ali katero koli drugo povezavo, ki bi jo nadomestila;
– “Vi”: uporabnik spletne strani in/ali spletne trgovine;
– “Uporabnik”: uporabnik spletne strani in/ali spletne trgovine ne glede na spol;
– “Piškotki”: majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani namestijo na trdi disk vašega računalnika in omogočajo zbiranje podatkov o vaših aktivnostih na spletni strani in identifikacijo vašega računalnika;
– “Osebni podatki”: podatki, ki ste nam jih posredovali vi in vse informacije v zvezi z vašim obnašanjem na spletni strani.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o., spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Namen te izjave o varstvu osebnih podatkov je, da vas seznanimo s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni, kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranimo o vas, in kako jih uveljavljati.Podjetje se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Osebni podatki
Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o., bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in ostalo, povezano z naročilom in potrebno komunikacijo.
Namen obdelave podatkov in vrste osebnih podatkov
Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete, bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj v namene, za katere so bili posredovani. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za drug namen, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vaše soglasje.

Obisk spletne strani

Ob vsakem obisku spletne strani http://funparkmenina.com/ se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, čas obiska in podobno). Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani.
Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. tako zbranih podatkov ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

Nakup izdelkov preko spleta

Preko naše spletne strani lahko kupite izdelek ali pošljete povpraševanje. V ta namen Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. od vas zbira naslednje podatke, ki jih posredujete na prostovoljen način:
– ime in priimek ali naziv,
– e-naslov,
– naslov,
– telefonska številka,
– podatke o vsebini vašega povpraševanja.

Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o., se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. tj. prodaja naših izdelkov in storitev in sicer se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila. Ker je obdelava teh informacij nujna za izvedbo same storitve, se obdelava teh podatkov lahko vrši že na podlagi dejstva, da z nami vstopate v pogodbeno razmerje. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ne moremo poslati ponudbe ali z vami skleniti pogodbe.

Prijava na e-novice
Na naši spletni strani in ob prijavi v sistem v prodajalni se lahko naročite tudi na prejemanje obvestil in informacij o naših storitvah in dejavnostih. V ta namen vas lahko Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o., preko elektronske pošte ali telefona obvešča o novostih iz svoje ponudbe storitev, o morebitnih akcijah ali o nagradnih igrah, ki so neposredno vezane na Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. ali njene storitve. O novostih vas bomo predvidoma obveščali nekajkrat letno.
Ti podatki se obdelujejo na podlagi vašega soglasja, pri čemer lahko soglasje za prejemanje oglasnih sporočil kadarkoli prekličete.
Če obvestil o novicah po elektronski pošti ne želite več prejemati, nam pošljete elektronsko sporočilo z vsebino “STOP“ na elektronski naslov: info@funprakmenina.com

Pravice uporabnika
Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. :
– potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,
– omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),
– poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, -predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),
– omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,
– omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),
– omogoči pravico do omejitve obdelave,
– omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,
– omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,
– omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica
– poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Prav tako bo podjetje posamezniku na njegovo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podalo tudi druge informacije v zvezi z njegovimi osebnimi podatki, ki jih obdeluje.
Podjetje se zavezuje, da bo na zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, odgovorilo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

Postopek uveljavljanja pravic:
– seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov info@funparkmenina.com;
– seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati;
– seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v dveh mesecih od prejema zahteve.

Način varstva vaših podatkov:
Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naše spletne strani. Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. bo storila vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami;
osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov;
dostop do podatkov imajo samo pooblaščene osebe in prodajalci, da lahko izpolnijo pogodbeno obveznost.
Podatki se shranijo in zbirajo do preklica s strani uporabnika.
Spletna stran http://funparkmenina.com/ zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo z do 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.
Varovanje zasebnosti in varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.
Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani http://funparkmenina.com/ v celoti ostali v lasti podjetja Funpark Menina, Kamp Menina d.o.o. (upravljavec spletne strani http://funparkmenina.com/ )Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

PIŠKOTKI
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.
Upravitelj Funpark Menina lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Funpark Menina podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predala nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. DPD) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.
Katere piškotke uporabljamo in za kaj so uporabni, si preberite na strani “Izjava o piškotkih”.