Search
Close this search box.

Potočka Zijalka in olševa

Že od 40,00€ / osebo

Skupina: min 4 osebe

Trajanje: 7h (2h vožnje, 4h pohoda in jame, 1h+)

Štart ob 9.00 iz kampa Menina.

Povpraševanje
Splošni pogoji

Enodnevni pohod

S kampa se odpeljemo do Solčave in nadaljujemo do Podolševe. Od tam začnemo naš enourni pohod do Potočke zijalke, ki je starodavno arheološko najdišče iz začetka mlajšega paleolitika. Znanstveniki so tam našli ostanke človeških kosti iz omenjenega obdobja, našli pa so tudi kosti številnih kamenodobnih živali, ki so danes izumrle, na primer jamskega medveda.

Po daljšem raziskovanju Potočke zijalke se skupinsko odločimo ali nadaljujemo do vrha Olševe ali se obrnemo nazaj. Odvisno od fizične pripravljenosti skupine in razpoložljivega časa.

Pot nazaj v kamp nas vodi po čudoviti panoramski cesti skozi Podolševo, kjer se nam odpre čudovit razgled na Kamniško-Savinjske Alpe.

V kamp se vrnemo okoli 16.ure

Mnenja

Very fun to do some kayaking here. The guide was friendly, gave clear instructions beforehand and was ready to help out when I fell into the water.

D. H.

Super nice adventure & camping area, the kids had a blast and staff very friendly

Ahmad

I just wanted to say thank you. The kayaking was great!
The organisation was professional and the two guides went the extra mile.
Dean was fantastic with my son as he took him 100% safely down the river, had time to take photos and get others out of the water who were covered in water.
I forget the other tour guide’s name, but he was out of his boat every minute taking photos, helping everyone, spinning a thousand miles.
So, we had a great time, we’ll be back.

László Dr. Bohus

Super izkušnja! Bogata ponudba vodnih aktivnosti, plezanje po adrenalinskem parku,… Vsekakor priporočam.

Žiga Pečnik

Hvala za individualne ure smučanja. Učitelj se je prilagodil našemu urniku in sina navdušil s svojo sproščenostjo in dobro energijo.

Helena Pecoler

Preživeli smo čudovit vikend. Mrzla voda in veliko sence sta bila prava osvežitev v vročinskem valu. Veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa in prijazni do psov.

Pix -Ksenija Pisljar

Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas

Funpark Menina
Varpolje 105
3332 Rečica ob Savinji

09:00 - 20:00

Pošljite nam sporočilo