Search
Close this search box.

Save Our Rivers - 2021

Sadimo, postavimo si zalogovnik deževnice, zavarujmo obrečja, za sabo ne puščajmo (odpadnih) sledi, kompostujmo, govorimo z drugimi o globalnem problemu, prisluhnimo, SPOŠTUJMO NARAVO!

Naša ideja o varovanju okolja izvira iz Zgornje Savinjske doline. Kot organizacija, ki svoje aktivnosti opravlja na prostem, se zavedamo našega posega v okolje. Odgovornost, ki jo nosimo je, da skrbimo in se trudimo za to, da naravo ohranimo v njeni izvorni in čisti obliki. Verjamemo v – boljši jutri – zato vsako leto sodelujemo z eno izmed neprofitnih organizacij, ki se ukvarja z varovanjem okolja, od katerih pridobimo njihov slogan in z eno izmed lokalnih osnovnih šol, iz katere izberemo najbolj okolju prijazno in zgovorno likovno delo prizadevnega učenca/ke.

Zahvalo za sodelovanje vsem izkažemo tako, da oblikujemo print logotipa in risbe na majice iz okolju prijaznega materiala.

V SEZONI 2020 SODELUJEMO Z NEPROFITNO ORGANIZACIJO SAVE OUR RIVERS, KI:

– Se borijo za obstoj rek Združenega Kraljestva – UK.

– Ozaveščajo javnost z informacijami in znanjem o tem, kako uporabiti obstoječe pravne strukture za boj proti zajezitvi in uničevanju rek.

–  Z odzivanjem na vladna posvetovanja vplivajo na odločitve za ohranjanje naravnega.

– Vrjamejo, da mora biti slišan vsak glas, ki se bori za dobro v prihodnosti naših narodnih parkov in divjih rek.

SODELUJEMO TUDI Z: učenci OŠ Gornji Grad – likovni projekt na temo ZA NARAVO. Avtorica risbe: Sara Tevš, 8. R

Hvala vsem sodelujočim!