Projekt za naravo - Save Our Rivers

MISLIMO GLOBALNO, DELUJMO LOKALNO / MISLIMO LOKALNO, DELUJMO GLOBALNO

Sadimo, postavimo si zalogovnik deževnice, zavarujmo obrečja, za sabo ne puščajmo (odpadnih) sledi, kompostujmo, govorimo z drugimi o globalnem problemu, prisluhnimo, SPOŠTUJMO NARAVO!
 


V sezoni 2019 smo vam prvič predstavili naš projekt ZA NARAVO, zdaj pa je pred nami že tretja sezona uspešno zastavljene ideje.

Če našega projekta še ne poznate... smo organizacija, ki svoje delo opravlja v naravi, zato ne smemo pozabiti na naš vsakodnevni poseg v okolje. Na nas in tudi na vseh vas pa je, da iz dneva v dan prevzemamo odgovornost za neškodovanje naravi in ohranjanje njene pristnosti.

 

Verjamemo v - boljši jutri - zato vsako leto, k sodelovanju povabimo eno izmed tujih neprofitnih organizacija (NGO), katerih poslanstvo je varovanje okolja.

Zelo pomembno nam je, da naravovarstvene vzgibe širimo med ljudi, še zlasti med mlajše generacije (na mladih Svet stoji), zato v projekt vključimo tudi eno izmed domačih osnovnih šol, se pridružimo na eni izmed likovno-umetnostnih šolskih ur in z otroki ustvarimo likovne izdelke na temo narave.

 


Letošnji sodelujoči so NGO Save Our Rivers, ki vrjamejo, da bi vsi, neglede na to kje živimo, imeli glas, ki odloča o prihodnosti naših krajinskih parkov in divjih rek, ter se borijo za:

- obstoj rek Združenega Kraljestva - UK,

- boj proti zajezitvi in uničevanju rek,

- ohranjanje naravnega,

- dobro v prihodnosti naših narodnih parkov in divjih rek.

 

V projektu je sodelovala tudi OŠ Gornji Grad, z izbrano risbo, avtorice Sare Tevš.

 

Idejo SOR organizacije smo podprli in ponesli v svet, uporabili njihov logo, ga združili z našim logotipom in z risbo učenke, in tako so nastale naše organske majice.

 

Hvala vsem za pripravljenost in pomoč!

Hvala vsem, ki ste v preteklih sezonah našo idejo že podprli z nakupom majice in hvala tudi vsem tistim, ki jo še boste.

Z vsako prodano majico, donirate 5,00 € Save Our Rivers organizaciji, kot podpora delu, ki ga opravljajo.

 

POIŠČI SVOJO MAJICO!