Save Our Rivers

2021

 

Sadimo, postavimo si zalogovnik deževnice, zavarujmo obrečja, za sabo ne puščajmo (odpadnih) sledi, kompostujmo, govorimo z drugimi o globalnem problemu, prisluhnimo, SPOŠTUJMO NARAVO!

Naša ideja o varovanju okolja izvira iz Zgornje Savinjske doline. Kot organizacija, ki svoje aktivnosti opravlja na prostem, se zavedamo našega posega v okolje. Odgovornost, ki jo nosimo je, da skrbimo in se trudimo za to, da naravo ohranimo v njeni izvorni in čisti obliki. Verjamemo v - boljši jutri - zato vsako leto sodelujemo z eno izmed neprofitnih organizacij, ki se ukvarja z varovanjem okolja, od katerih pridobimo njihov slogan in z eno izmed lokalnih osnovnih šol, iz katere izberemo najbolj okolju prijazno in zgovorno likovno delo prizadevnega učenca/ke.

Zahvalo za sodelovanje vsem izkažemo tako, da oblikujemo print logotipa in risbe na majice iz okolju prijaznega materiala.

 

V SEZONI 2020 SODELUJEMO Z NEPROFITNO ORGANIZACIJO SAVE OUR RIVERS, KI:

- Se borijo za obstoj rek Združenega Kraljestva - UK.

- Ozaveščajo javnost z informacijami in znanjem o tem, kako uporabiti obstoječe pravne strukture za boj proti zajezitvi in uničevanju rek.

-  Z odzivanjem na vladna posvetovanja vplivajo na odločitve za ohranjanje naravnega.

- Vrjamejo, da mora biti slišan vsak glas, ki se bori za dobro v prihodnosti naših narodnih parkov in divjih rek.

 

SODELUJEMO TUDI Z: učenci OŠ Gornji Grad - likovni projekt na temo ZA NARAVO. Avtorica risbe: Sara Tevš, 8. R

 

Hvala vsem sodelujočim!