Plezanje

Cena:

od 40.00 €

2 osebi

120€

3 osebe

80€

4 osebe

60€

5 oseb

50€

6 oseb (ali več)

40€

Ponujamo vam športno plezanje na skali na treh različnih lokacijah, ki vključujejo različne težavnosti vzponov. Izlet traja približno 4-5 ur, od tega sta 2 uri namenjeni izključno aktivnemu plezanju. Urnik se lahko prilagodi željam skupine. Nudimo vso opremo, ki jo potrebujete; če imaš svojega, je tudi v redu. Vodniki vam bodo razložili vse, kar morate vedeti za varno in pravilno plezanje smeri. Za vse bodo postavili varovanje od zgoraj oz. toprope, tako da vam ni treba skrbeti za plezanje v vodstvu. Priporočljivo je, da ste oblečeni v športna oblačila, ki vam omogočajo neovirano gibanje, s seboj pa imejte vodo in prigrizke.

 

VRANSKO (težavnost 2/5) (ocene 4a – 6a)

Je najboljša plezalna lokacija za plezalce začetnike, saj vključuje lahke smeri, idealne za začetek učenja pravilne plezalne tehnike in gibanja. Od kampa je 45 minut vožnje in nato 1 minuta hoje do stene. Stena je obrnjena proti jugu, zato je najbolje plezati v zgodnjih jutranjih urah, najbolje pred 12.00.

 

ČRETA (težavnost 3/5) (ocene od 4c - 8c)

Je veliko plezališče z veliko smermi. Na splošno so nekoliko težje kot na Vranskem, vendar je tudi v nižjih predelih nekaj lažjih. Območje je primerno za plezalce, ki že imajo nekaj plezalnih izkušenj in znanja varnega varovanja. Iz kampa je 30 minut vožnje do parkirišča in nato približno 20 minut hoje do stene.

 

LOGARSKA DOLINA (težavnost 3/5) (ocene od 4a+ - 7c)

To je manjša plezalna stena v Logarski dolini s šestimi lažjimi smermi, primernimi za začetnike, ostale pa so težje smeri za napredne in izkušene plezalce. Od kampa je oddaljen 45 min vožnje, do stene pa 2 min hoje.

 

Off