Bushcraft

Lokacija: športni center Funpark Menina (zbor), okolica Kampa Menina

Oprema: športna obleka in obutev, za vse ostalo poskrbi podjetje

Starost: 10 – 99 let (?)

Trajanje: 3 h / vsak dan ob 16:00

 

CENIK

od 35.00 €

Nazaj k naravi? Bushcraft!

V naravnem okolju Kampa Menina vam ponujamo enkratno izkušnjo preživetja v naravi.

Aktivnost je primerna za družine in vse ostale, ki se želijo naučiti kako v naravi zakuriti ogenj s kresilom, si posikati hrano ali zelišča in skuhati čaj.

 

Super aktivnost za:

IZLET ZA DRUŽINE ALI PRIJATELJE / ŠOLA V NARAVI / ŠPORTNI DAN / TABOR

TEAM BUILDING: skupne aktivnosti krepijo timskega duha


BUSHCRAFT / REKA 2.5 URE 35 eur / osebo

1. Uvod: Predstavitev ekipe in kratko seznanjanje z izletom . Predstavili vam bomo nekaj lokalne zgodovine, kaj lahko pričakujete in kaj se boste naučili.

2. Rastline: Sprehod po obrežju reke Savinje ali njenih pritokov ter predstavitev užitnih in zdravilnih rastlin, ki jih poznajo naši predniki. Spoznali boste rastline kot na primer kopriva, čemaž, regrat, divji hmelj in druge, ki so bile pomembne za preživetje naših prednikov. Spoznali boste tudi kako jih uporabiti in kako jih najti v naravi.

3. Izdelava pasti za ribo: Učenje osnovne tehnike izdelave pasti za ribo in praktična vaja. Naučili se boste izdelave paste za ribo z uporabo naravnih materialov, kot so na primer lubje, veje, trava. Ta znanja so koristna za preživetje v naravi, saj boste lahko nabirali ribe za hrano.

4. Zakuriti ogenj na primitivne načine: Predstavitev različnih načinov zakuritve ognja in praktična vaja. Naučili se boste zakuriti ogenj z uporabo naravnih materialov, kot so na primer les, lubje, suho travo. To znanje je ključnega pomena za preživetje v naravi, saj vam bo omogočilo, da se ogrejete in kuhate hrano.

5. Vozli: Predstavitev različnih vozlov in njihove uporabe. Naučili se boste osnovnih vozlov, kot so na primer bičev vozel, slip vozel in druge, ki so bili pomembni za preživetje naših prednikov. Spoznali boste tudi kako jih uporabiti in kako jih najti v naravi.

6. Skuhajmo čaj na ognju: Priprava čaja z lastnoročno nabranimi sestavinami in ga skuhajmo na ognju. Uživali boste v čaju, ki ste ga pripravili z lastnoročno nabranimi sestavinami in skuhali na ognju. To bo zagotovilo za združitev vseh vaših znanj, ki ste jih spoznali na druženju.


BUSHCRAFT / JEZERO 3.5 URE 55 eur / osebo

1. Uvod: Predstavitev ekipe in kratko seznanjanje z izletom . Predstavili vam bomo osnovne informacije o izletu, kaj lahko pričakujete in kaj se boste naučili.

2. Raziskovanje obale Velenjskega jezera: V kanujih se bomo podali na raziskovanje obale Velenjskega jezera. Pregledali bomo rastline in živali, ki jih lahko najdemo ob obali jezera.

3. Užitne in zdravilne rastline: V drugi polovici izleta se bomo izzvali na drugi strani jezera, kjer se bomo seznanili z užitnimi in zdravilnimi rastlinami, ki so jih poznali naši predniki. Naučili se bomo, kako jih najti in uporabiti v naravi.

4. Izdelava pasti: Naučili se bomo izdelave pasti za ribo iz naravnih materialov in bomo v praksi preizkusili novo znanje.

5. Zakuriti ogenj na primitivne načine: Naučili se bomo, kako zakuriti ogenj na primitivne načine in bomo v praksi preizkusili novo znanje.

6. Vozli: Seznanili se bomo z osnovnimi vozli in njihovo uporabo v naravi.

7. Zaključek: Kratko povzemanje izleta in možnost vprašanj.

Vse te veščine so koristne za preživetje v naravi in so potrebne za samostojno potovanje. Poleg tega pa je tudi prijeten način spoznavanja narave in dobrega načina za druženje s prijatelji in družino.


BUSHCRAFT / planina 2.5 URE 35 eur / osebo

1. Uvod: Predstavitev ekipe in majhna pogostitev. Predstavili vam bomo osnovne informacije o izletu, kaj lahko pričakujete in kaj se boste naučili.

2. Raziskovanje planote Golte: Vstopili bomo na planoto Golte, kjer se bomo sprehodili po okoliških travnikih in gozdovih ter spoznali rastline, ki rastejo na planini, naučili se bomo, kako jih najti in uporabiti v naravi.

3. Izdelava pasti: Naučili se bomo izdelave pasti za polha iz naravnih materialov.

4. Naučili se bomo, kako zakuriti ogenj na primitivne načine in če bomo v praksi preizkusili novo znanje.

5. Seznanili se bomo z osnovnimi vozli in njihovo uporabo v naravi.

6. Priprava čaja z lastnoročno nabranimi sestavinami in priprava na ognju.

7. Tradicionalno lokostrelstvo: Se bomo zabavali ob tradicionalnem lokostrelstvu, ki bo poskrbelo za zaključek izleta.

Po poteh prednikov 1,5 H 15 eur / osebo

V tem programu si boste ogledali muzej lesarstva in gozdarstva Vrbovec : http://www.muzej-vrbovec.si/slo Sledi okrepčilo na Hudičevi skali, nato se podamo v gozd, kjer bomo raziskali učno pot na samostanskem hribu, tam bomo spoznali kakšno drevo in kakšno užitno rastlino. Nekje na srednji poti se bomo preizkusili v uporabi ročnih orodij naših prednikov in pa v primitivnih tehnikah netenja ognja.

Min. število udeležencev je 5, prijave najmanj 2 dni prej, izvaja se po del. času muzeja.

Off