Kaj sploh krpljanje je?

Zapadel je prvi sneg...

 

Sneg je eden najlepših darov zime, saj je tako čist, bel, lahek in puhast. Četudi odraslim kdaj pa kdaj predstavlja preglavice, ko se je z avtomobilom treba odpraviti na pot, se ga naši najmlajši vedno razveselijo. In prav njihovo veselje prebudi otroka tudi v svetu odraslih. Kljub dejstvu, da so zimski dnevi krajši, postanejo zaradi snega toliko bolj svetli, naše dni pa preplavijo dogodivščine, kot so sankanje in smučanje, ustvarjanje snežakov, kepanje ali pa preprosto valjanje po mehki beli preprogi.

 

 

Kaj pa krplje, jih že poznate?

Mnogi obožujejo planinarjenje, a se zaradi različnih letnih časov le-temu posvečajo v spomladanskem, poletnem in jesenskem času. Pozimi pa se morda zaradi pomanjkljive opreme temu odpovejo. Vendar, za vaše lažje hribolazenje brez zdrsov ali slabega oprijema na snegu, so tu za vas krplje, s katerimi se opravite na pohod tudi pozimi.

Krplje so pri nas poznane že izpred časa Valvasorja, ki jih je na Slovenskem definiral prvi, vendar smo na njih s pojavom različnih vrst smuči nekoliko pozabili. Krplje enostavno nataknete na pohodne čevlje, jih zategnete, primete za pohodne palice in že ste pripravljeni na idiličen zimski sprehod. Seveda pa ne pozabite na topla in nepremočljiva pohodna oblačila ter gamaše, zimske rokavice, kapo in očala, da svoje oči zaščitite pred belo svetlobo in soncem.
 

V trenutni situaciji je oddih v zimski idili najbolj primeren v vaši lastni režiji. Narava v vseh razmerah ponuja mnogo aktivnosti, a za lažje pohajkovanje po snegu si priskrbite svoje krplje, ki so dandanes láhko dostopne in z njimi ohranjajte zgodovinsko tradicijo tudi vi.

 

 

 

Ko se trenutne razmere nekoliko izboljšajo pa vas z veseljem povabimo na zabavno in aktivno KRPLJANJE z nami. Na pohod se bomo odpravili po Golteh, Smrekovcu ali Lepenatki. Ponujamo pa vam tudi možnost IZPOSOJE NAŠIH KRPELJ, pri čemer vrhove osvajate sami. 

Aktivnost je primerna za vse, za mlajše in starejše, za družine in prijatelje.

 

V upanju, da se vidimo spet kmalu vam pošiljamo igriv zimski pozdrav!

Ekipa Funpark Menina