Dekleta, hribi in čaj

V naših blog zapisih najdete veliko namigov za gibanje v naravi v vseh letnih časih. Kaj početi, kam in s kom se odpraviti, kako se opremiti in kako poskrbeti za varnost vseh. Ponujamo vam tudi cel nabor GPS poti, ki vas popeljejo po naših preverjenih poteh raziskovanja narave.

Do zdaj smo bili predvsem tehnično dovzetni za opisovanje raznoraznih poti, tokrat pa bomo to storili bolj za dušo. Zakaj? – Naša dekleta so se na pohod odpravila sama. Da ne bo pomote, z zapisom nikogar ne izključujemo, smo pa izkoristili priložnost izkušnje nežnejšega spola, saj je njihova energija vendarle z Venere.

 

 

Pohod na Golte

Dekleta so se znotraj celotnega Kampa Menina povezala in odšla na večerni pohod na Golte, pa ne z namenom doseganja čim višje višinske razdalje, dolžine pohoda ali maratonskega tempa, temveč z namenom sprostitve. A to ne pomeni, da so pozabile na vremenke razmere, popolno opremo in varnost v hribih.

Za večino napetosti, ki jih čutimo v sebi, je najboljše zdravilo gibanje v naravi. Zakaj? Vsi vemo kako se počutimo, ko se po dolgem dnevu nadihamo svežega zraka, poslušamo petje ptic ali tišino, šumenje gozdov in žvižganje vetra. Duhovno nam je lažje. Vemo pa tudi, da je naše telo (pre)večkrat preobremenjeno / napeto, zato je mišiče potrebno razbremeniti z gibanjem. In telesno nam je lažje.

 

 

»Problemi« se zdijo manjši

Povezovanje z naravo pomeni povezovanje s samim seboj, pa tudi z osebami, ki so nam najbljižje. »Problemi« se zdijo manjši, glava je trezna, telo sproščeno in zadovoljni smo, še zlasti ko dosežemo zadani vrh. Pa naj bo to solo ali v družbi.

Naše ponce so se skupaj veselile vrha predvsem zaradi pričakovanega sončnega zahoda in zato neprecenjive skodelice čaja s čudovitim razgledom. Topel domači čaj, pogreje naše telo in nas dodatno umiri, pa tudi s čajem se da nazdraviti na dobro voljo! Je lahko kaj še lepšega? Ljubitelji pohodništva, boste razumeli o čem govorimo, vsi tisti, ki vas vaši nahrbtniki vztrajno čakajo nekje doma, da jih sprakirate in z njimi odkorakate skozi vrata, pa boste do tega spoznanja definitivno še prišli.

 

 

Vsakomur seveda odgovarja lasten način aktivnega gibanja, a vendar je sprehod skozi gozd ali ob reki, ali pohod v visokogorje lahko prava meditacija in »recept«, ki si ga dnevno predpišete sami sebi. Srce in telo nam bosta hvaležna. A kako? Hvaležnost izkažeta z zdravjem in kondicijo.

Golte ponujajo številne poti, na katere se lahko odpravite iskati sami sebe ali opraviti svoj trening. »Zdrav duh v zdravem telesu« pot naših deklet, si lahko ogledate, na Komoot povezavi.

 

 

“We have two lives, and the second begins when we realize we only have one.”

 

Pozdrav, ekipa Funpark Menina!